Торт Тірамісу

Як зробити Торт Тірамісу рецепт простий 🍮 Коли з’їдений шостий тазики з олів’є, а від виду оселедця під шубою виникає бажання борознити простори атлантичного океану🐬 Жруло всередині починає наполегливо вимагати чогось солодкого👹 ⠀ Але, на жаль і ах, гастрономічний ентузіазм майже згас ще 31 числа. А значить, настає час тірамісу, простого десерту, зробленого за принципом «змішав, залив, почекав і з задоволенням з’їв»😎 ⠀ Бонусом😝 це прекрасна можливість повернутися в гастрономічний ритм і почати виконувати список чого такого смачного можна приготувати на канікулах. ⠀ Як, до речі, пройшла ваша новорічна ніч🙃? І чи потрібен рецепт імбирних пряників з цього рецепту? Чи потяг з святковою випічкою давно поїхав🎄? ⠀ ⠀

Інгредієнти

На 10 см форму
— 250 г печива савоярді
— 250-300 г маскарпоне (залежить від розміру вашої форми)
— 2 яйця
— 100 г цукру
— 1 чашка кави
— міксер
— какао і імбирні пряники для прикраси
— форма з роз’ємними стінками

Торт Тірамісу покроковий рецепт

1. Заваріть каву, дайте йому охолонути. Відокремте білки від жовтків. Білки збийте з половиною цукру до стійких піків. Жовтки з цукром перетріть до побіління. До жовтків відправте маскарпоне, перемішайте до однородности.
2. Додайте білки і акуратно перемішати лопаткою. Для запобігання прилипання, закрийте стінки форми харчовій або ацетатної плівкою. Як ще один варіант, стінки можна обкласти савоярди.
3. Поставте форму на тарілку. Викладіть шарами савоярді, злегка просочені у каву, і сирний крем. Відправте в холодильник на пару годин. Дістаньте, прикрасьте какао, пряниковими будиночками і подавайте на стіл. ⠀ Приємного апетиту! І всіх-всіх з Новим Роком, хай завжди буде смачно⛄