Інгредієнти
Бісквіт:
✔️150г Борошно
✔️150 Цукор
✔️4 Яйця
✔️Лимонна цедра
Крем Шантильї:
✔️500г Молоко
✔️150г Цукор
✔️50г Борошно
✔️4 Жовтки
✔️Кірки лимона або ваніль
✔️400г Вершки
Начинка:
✔️400г Черешня
✔️Мараскино лікер (не обов’язково)
✔️2ст лож. Цукор
Торт Цукотто з черешнею і кремом шантильї покроковий рецепт
злегка Розігрійте молоко з кірками лимона( не доводячи до кипіння) і відкладіть в сторону остуджуватися. Збийте жовтки з цукром , ваніліном і борошном. Поступово додайте молоко продовжуючи збивати, щоб не утворилися грудочки. Поставте на середній вогонь каструльку з вашим кремом і дайте йому загуснути.
Продовжуйте заважати крем силіконовим віночком в процесі приготування. Як тільки Крем загус, зніміть з плити і накрийте харчової плівкою. Вона повинна щільно прилягати до поверхні крему. Це необхідно для того щоб не утворилася обвітрена поверхню і своєрідна щільна пленочка.
Відчистіть черешню від кісточок і змішайте з іншими інгредієнтами. Відкладіть на 15 хв в сторону.
Наріжте скибочками бісквіт і укладіть у форму світлою частиною вниз ( так щоб у вас вийшов більш акуратний зовнішній вигляд у порівнянні з моїм). Потім збийте вершки до щільної консистенції і акуратно перемішайте з вже остившім заварним кремом. Перемішуйте акуратно силіконової лопаткою рухом зверху вниз.
Так щоб не розбити консистенцію вершків. Тепер перемішайте крем з черешнею і залишилися і нарізаним на шматочки бісквітом. ( обов’язково не забудьте залишити бісквіт для основи). Тепер закрийте основу бісквітом і приберіть ваш десерт в холодильник як мінімум 8 часов.
Відео рецепт 👇