Торт з лимоном, чорною смородиною і кремом з шоколаду

Як зробити дуже смачний бісквітний Торт з лимоном, чорною смородиною і кремом з шоколаду рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт:
На форму 16 см – вага без фінішного крему 1,5 кг
5 яєць C0
150 грам борошна
150 грам цукру
1 ч ложка розпушувача
50 грам молока або вершків
40 грам вершкового масла (якщо хочете, більш легкий бісквіт, то замініть на рослинне, він буде менш щільним після охолодження)
Цедра 1 лимона.

Крем:
200 грам білого шоколаду
320 грам вершків 33%
120 грам вершкового масла
Сік 2 Лимонів
Цедра 1 лимона

Начинка:
220 грам чорної смородини
100 грам води або рідкого пюре чорниці 80 грам цукру
20 грам крохмалю

для Просочення бісквіта:
Сік 1 лимона
150 грам води
Цукор за смаком (40-80 г)

Торт з лимоном, чорною смородиною і кремом з шоколаду покроковий рецепт

1. Бісквіт:
Білки і жовтки розділити, спочатку збити білки з цукром і дрібкою солі в щільні піки. Жовтки змішати з маслом, молоком, цедрою, додати в збиті білки і акуратно перемішати . Просіяти 150 грам борошна і додати разом з розпушувачем. Плавно перемішати, маса не повинна осісти сильно. Випікати 40-50 хвилин при температурі 160 градусів . Після випікання дати постояти у формі 10 хвилин, ще гарячим загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 6-8 годин. Так він буде більш влажным.
2. Крем:
Вершки з маслом довести до кипіння і вилити на шоколад з цедрою-пробити блендером до однорідності. Сік двох Лимонів вичавити і додати в масу. Короткими імпульсами пробиваємо до однорідної густого стану . Важливо – додаємо сік тільки в кінці, так у нас не свергнутся вершки, а лише загостятся. Дати стабілізуватися 6-8 годин. (Якщо не любите торти з кислинкою, то додайте сік половини 1 лимона, а не 2 . Крем після збивання буде ще менш солодким, з яскравим смаком лимона).
3. Начинка:
Змішуємо всі інгредієнти і уварюють до загусання на середньому вогні. Остуджуємо 4 часа.
4. для Просочення бісквіта:
Змішуємо і кип’ятити 2 хвилини, даємо охолонути. Бісквіт сам по собі не вимагає просочення, але якщо Ви любите соковиті торти, то трохи не помешает.
5. Збірка:
збиваємо Крем до загустіння, спочатку здасться, що він ще більш рідкий, не зупиняйтеся і збивайте до легкої матовості крему. Крем виходить дуже легким і повітряним, але добре тримає форму. Бісквіт ділимо на 3 рівні частини На ложку крему викладаємо перший корж (так торт не буде їздити в процесі складання).
6. Викладаємо крем, в середину кладемо начинку і покриваємо невеликою кількістю крему. Повторюємо з іншими коржами. Накриваємо торт плівкою і прибираємо на стабілізацію в холодильник на 8-10 годин. Крему достатньо і для тонкого фінішного покриття, якщо залишиться, просто вже у збитому стані прибрати також в Накриваємо торт плівкою і прибираємо на стабілізацію в холодильник на 8-10 часов.
7. Крему достатньо і для тонкого фінішного покриття, якщо залишиться, просто вже у збитому стані також прибрати в холодильник і перед застосуванням повторно збити. Торт виходить дуже і дуже свіжим за смаком. Не додаючи сік і цедру в крем можна отримати класичний ванільний крем.