За вашими проханнями відновлюю втрачені рецепти)) До речі, на фото – робота однієї з учасниць минулорічного Баттла😉 Як зробити Торт Захер з марципаном рецепт простий.
Інгредієнти
(для торта діаметром 20-22 см)
Бісквіт:
180 г м’якого марципана
(або можна взяти 90 г мигдальної муки +90г цукрової пудри+трохи білка для зв’язування)
60 г цукру (1)
100 г жовтків
70 г яєць
110 г білків
60 г цукру (2)
50 г борошна
20 г порошку какао
45 г темного шоколаду (не нижче 72%)
45 г вершкового масла
Сироп:
140 г води
40 г цукру
20 г порошку какао
30 г десертного вина (за бажанням)
Абрикосовий конфітюр (готовий продукт)
Шоколадний ганаш:
400 г вершків 32-33%
400 г темного шоколаду (не нижче 72%)
25 г інвертного цукру
Глазур:
160 г вершків 32-33%
150 г цукру
150 г глюкози
11 г желатину (замочити у воді 1:6)
150 г темного шоколаду (не менше 72%)
15 г вершкового масла
Декор з шоколаду і абрикосів
Торт Захер з марципаном покроковий рецепт
1. Для бісквіта: Розм’якшити марципан в чаші міксера з цукром (1). Поступово! додати яйця з жовтками. Збити до стану піни. Розтопити темний шоколад з вершковим маслом, трохи охолодити. Просіяти разом борошно і порошок какао. Збити білки з цукром (2). Додати в збиту яєчно – марципанову масу суміш шоколаду і масла.
2. Додати борошно з какао. Потім додати збиті білки. Дуже акуратно перемішати лопаткою! З отриманої маси випекти одночасно 3 коржі при температурі 180 С приблизно 15-20 хв (орієнтуйтеся на свою духовку! АБО, випекти відразу весь бісквіт у формі діаметром 20 см протягом 30-40 хв, остудити, дати “дозріти” і розрізати на 3 коржа.
3. Для сиропу: Змішати воду, цукор і какао, довести до кипіння і додати вино Для шоколадного ганаша: Закип’ятити вершки з инвертным цукром. Вилити гарячу суміш на шоколад. Пробити блендером до отримання гладкої эмульсии.
4. Для глазурі: Довести до кипіння вершки, цукор і глюкозу. Додати в сироп заздалегідь замочений і віджатий желатин, перемішати. Вилити на шоколад, пробити блендером до отримання гладкої емульсії. Трохи остудити, додати масло і знову пробити. Дати стабілізуватися протягом доби. Перед використанням розігріти в мікрохвильовці і глазурувати торт з замороженої поверхности.