Цільнозерновий овочевий пиріг галета з тушкованою капустою і яйцями в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
200 г цільнозернового борошна
2 ч. л. оцту столового
2 ст. л. рослинного масла
50 мл окропу
Сіль за смаком
200 гр тушкованої капусти
2 відварених яйця
Зелень за смаком
40 гр твердого сиру
Цільнозерновий овочевий пиріг галета з тушкованою капустою і яйцями покроковий рецепт
1. М’яке масло збити з цукром і ваніллю, додати яйця – знову збити. Банан розтерти виделкою. Борошно перемішати з сіллю, спеціями і розпушувачем віночком. До борошна додаємо банан, кокосове молоко і яєчно-масляну суміш – все перемешиваем.
2. Розливаємо тісто по формах (ділимо навпіл), застеленому пергаментом, при бажанні зверху викладаємо скибочки банана додаткового і прикрашаємо горіхами, відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів на 40-50 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою, вона повинна виходити сухой.
3. Заміни: В окремій мисці змішуємо борошно, масло, воду, оцет, сіль і добре замішуємо тісто до однорідної консистенції. Залишаємо тісто в теплі на 20-40 хвилин. Тушкуємо капусту з цибулею і морквою. Дрібно нарізаємо або розминаємо яйця виделкою. Нарізаємо зелень.
4. Змішуємо тушковану капусту, зелень, яйце і добре перемішуємо начинку. На антипригарний килимок висипаємо трохи борошна, щоб тісто не липло і розкачуємо тісто завтовшки 3-4 мм. На тісто викладаємо овочеву начинку і формуємо галету, як на видео.
5. Прибираємо галету в духовку на 30 хвилин при 190 градусах до готовності. За 5 хв до готовності посипаємо галету тертим сиром. Тростинний цукор можна замінити на кокосовий, косовое молоко можна замінити на йогурт греческий.
6. Борошно можна використовувати ц/з, а частина (100 г) замінити на мигдальну. Люблю також додавати +30 г кокосової стружки.
Відео рецепт 👇