Вівсяний хліб рулетом

Вівсяний хліб рулетом рецепт простий. Кожен рік планую приготувати два-три великодніх рецепту і кожен рік нічого не встигаю. Надія ще є – хоча б паска встигну спекти.

Інгредієнти

Окріп – 1 1/4 склянки
Вівсяні пластівці – 3/4 склянки
Мед – 1/3 склянки
Яйце – 1 шт
Розм’якшене вершкове масло – 2 ст. л.
Коричневий цукор – 1 ст. л.
Тепле молоко – 1/2 склянки
Сухі дріжджі – 1 ст. л.
Борошно – 3 склянки
Цільнозернові борошно – 1 склянку
Сіль – 1 1/4 ч. л.
Ізюм – 3/4 склянки
Горіхи волоські або фундук – 1/2 склянки

Цукор – 1/4 склянки
Цукор коричневий – 1 / 4 склянки
Кориця – 1 ст. л.

Яйце – 1 шт
Вівсяні пластівці – 2 ст. л.

Вівсяний хліб рулетом покроковий рецепт

1. Змішайте вівсяні пластівці тривалого приготування і окріп. Залиште на 15 хвилин, щоб пластівці ввібрали воду. Додайте масло, мед і яйце. Перемішайте до з’єднання інгредієнтів. У чаші міксера змішати тепле молоко, коричневий цукор і дріжджі. Залиште на 5-10 хвилин до активації дріжджів. З’єднайте з вівсяної смесью.
2. На низькій швидкості міксера насадкою «гак» замішують тісто, поступово додаючи обидва види борошна і сіль. Як тільки інгредієнти з’єднаються в однорідне тісто, збільшіть швидкість до середньої і замішують протягом 5 хвилин. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і замісіть його ще раз вже руками. Змастіть миску маслом.
3. Перекладіть в неї тісто, накрийте плівкою і залиште підніматися на 1 годину. Змішайте в окремій мисці цукор, коричневий цукор і корицю. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, додайте в нього родзинки і порубані орехи.
4. Замішуйте до тих пір, поки горіхи і родзинки не рівномірно розподілятися по тесту. Розділіть тісто на 2 рівні частини. Розкачати кожну частину в прямокутник. Посипте цукром з корицею і загорніть в рулет. Перекладіть рулети в змащену маслом форму швом вниз.
5. Накрийте плівкою і залиште на 1 годину. Розігрійте духовку до 190 градусів. Збийте яйце і змішайте його з вівсяними пластівцями. Змажте цією сумішшю хліб. Випікайте 35 хвилин. Охолодіть на решетке.