Як зробити цукрові булочки з дріжджового тіста в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Молоко (тепле)- 150 мл
Вода (тепла) -150 мл
Цукор-60 гр.
Яйця-2 шт.
Сіль-1/4 ч. л.
Дріжджі – 7 гр.
Рослинна олія – 60 мл
Сметана-2 ст. л.
Борошно+/-650 гр.
Цукор для обсипання – 100 гр.
Вершкове або Раст.масло – 50 гр.
Змащуємо молоком або яйцем.
Цукрові булочки з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт
1. Замішуємо тісто протягом 7-10 хвилин! Накриваємо кришкою або рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години (зараз така спека, що й за 40 хвилин може піднятися будь-тісто).
2. Далі ділимо на рівні частини і накриваємо рушником ще на 10-15 хвилин. Як формувати плюшки показано на відео!
3. Булочки повинні збільшитися в розмірі і для цього накрийте ще раз рушником на 15-20 минут.
4. Змащуємо яйцем або просто молоком. Випікаємо в розігрітій духовці до 180 °С 20-25 минут.
Відео рецепт 👇