Смачні рогалики на пісочно дріжджовому тесті побачила давним-давно у Олени Тарантіною. Дуже смачні, ніжні, здобні. Як зробити Цукрові рогалики на пісочно дріжджовому тесті рецепт простий в духовці. При бажанні можна приготувати з начинкою з густого повидла, вареного згущеного молока, маку, горіхів… Готуються просто, виходить смачно!
Інгредієнти
Тісто:
375 г Борошно (+/-)
Дріжджі 15 г пресованих (5 г сухих)
1 велике Яйце (С0)
Масло вершкове 150 г
Розпушувач 2 р
Молоко 75 мл
Сіль щіпка
Цукрові рогалики на пісочно дріжджовому тесті покроковий рецепт
1. У теплому молоці розчинити дріжджі, додати збите яйце, сіль, розтоплене вершкове масло ( не гаряче!), просіяне борошно, розпушувач , т. к. борошно скрізь різна, то її може знадобитися більше/менше. Замісити м’яке, еластичне тесто.
2. Загорнути в п/е пакет, прибрати в холодильник на 1.5 години. Тісто збільшиться зовсім трохи. Потім тісто розділити на 3 рівні части.
3. Кожну частину розкачати тонко на робочому столі, присипаному борошном в коло d 38-40 см, розділити на 16 сегментів. Згорнути рогалик, кінчик защипнути, щоб при випічці не раскрылся.
4. Обваляти рогалики в цукрі. Випікати на деку, застеленому папером для випічки при t 180 гр 15-20 хвилин до легкого зарум’янювання. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.