Турецькі голубці з капустою кращі простий рецепт домашній.
Інгредієнти
На 3 порції нам знадобиться:
– капустяне листя 6-9шт. (залежно від розміру)
– фарш 300 гр.
– рис круглозерний 100 гр. (або рис+булгур по 50 гр.)
– лук 1 шт.
– перець солодкий 1 шт.
– перець гострий на смак
– 1-2 шт. помідор
– часник 3-4 зубчики
– томатна паста 1/2 ст. ложки
– сіль за смаком
– перець за смаком
– приправи мелені 1-1,5 ч. ложки
(у мене копчена паприка і хмелі-сунелі по 1/2 ч. ложки, можна використовувати коріандр, кумін, зіра, сумах, суміш для плову)
– масло рослинне 1 ст. ложка
Турецькі голубці з капустою кращі покроковий рецепт
1. З капусти вирізаємо качан, опускаємо в киплячу воду і варимо близько 10 хвилин, після чого дістаємо і знімаємо верхні 6-9 листя. (Залишився качан використовуємо для інших страв 😊) Поки вариться капуста, готуємо начинку. ☝️Якщо у вас є булгур, змішайте його з рисом, або використовуйте тільки рис. Рис заливаємо окропом, промиваємо, воду сливаем.
2. Пробиваємо блендером цибулю, солодкий і гострий перець. Додаємо овочеве пюре в м’ясний фарш (можна взяти будь-який, але в оригінальному рецепті свинина не використовується 😉). Додаємо рис, сіль, перець, інші спеції за смаком і томатну пасту. Ретельно вимішуємо фарш.
3. Кожен капустяний лист ділимо навпіл, вирізаючи центральну жилку. На половинку листка кладемо фарш, звертаємо конвертиком і швом вниз викладаємо в сковороду з невеликою кількістю олії. Формуємо так все голубці. Обсмажуємо їх до невеликого зарум’янювання з обох сторін (завдяки обжарке, голубці не будуть розгортатися 🙂).
4. Вливаємо гарячу воду – голубці повинні трохи виступати над водою. Зовсім трохи солимо і перчимо. Розкладаємо зверху скибочки помідорів (можна ще гострий перчик покласти, але мені вже вистачило гостроти ❤️🔥)
5. Після закипання виставляємо мінімальний вогонь 🔥 і готуємо під щільно закритою кришкою 1 годину. Подаємо зі сметанно-часниковим соусом: сметана + часник + сіль + кріп 😊👍