Як зробити Турецькі яйця пашот з йогуртом рецепт простий і швидкий на сніданок. Мені здається, останнім часом вже нікого не здивувати яйцем пашот. Але у мене сьогодні тут дещо цікавіше😋 Яйця по-турецьки. Пашот для такого смачного страви приготувати звичайно доведеться, але цим ми не обмежимося.
Інгредієнти
150 гр густого натурального йогурту (без ароматизаторів)
Кілька гілочок м’яти або кінзи
2 зубчики часнику
20 гр вершкового масла
1 ч. л. меленої копченої паприки
Щіпка кайенского перцю
Сіль за смаком
Турецькі яйця пашот з йогуртом покроковий рецепт
1. Йогурт попередньо вийняти з холодильника, він повинен бути кімнатної температури. Зелень і часник дрібно нарубати. Змішати з йогуртом, посолити. Зварити яйця пашот: У невеликій каструлі закип’ятити воду. Додати в неї 1 ч. л. солі і 1 ч. л. оцту. Яйце акуратно розбити і вилити в чашку.
2. Воду в каструлі помішувати ложкою так, щоб утворилася воронка і в цю воронку швидко влити яйце. Варити його 3 хвилини, вийняти шумівкою. Поки варяться яйця, приготувати ароматна олія. На сковорідці розтопити вершкове масло, додати паприку і кайенский перець і помішуючи прогріти одну минуту.
3. На тарілку викласти йогурт, полити його олією зі спеціями і викласти яйця. Подавати з підсмаженим хлібом. Виходить дуже смачне і ситне блюдо, справжня симфонія смаків! Здається, я знаю, що ви будете снідати завтра.