Тушкована курка з картоплею в сметанно часниковому соусі

Як смачно зробити тушковану курку з картоплею в сметанно часниковому соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тепер це одне з моїх улюблених страв, як повсякденне, неймовірно смачне і дуже ароматне 👌🏻

Інгредієнти

450 гр філе курячого стегна
900 гр очищеного картоплі
1 велика морква
1 середня цибулина
4 зубчики часнику
150 мл сметани 15% жирності
50 гр кропу
200 мл окропу
0,5 ч. л. хмелі – сунелі
сіль, перець за смаком
рослинна олія для смаження

Тушкована курка з картоплею в сметанно часниковому соусі покроковий рецепт

1. 1 філе курки нарізаю середніми шматочками
2 моркву і цибулю також ріжу на кубики середнього розміру
3 картоплю чищу і розрізаю на четвертинки (у мене картопля невеликого розміру). Заливаю холодною водою
4 в чаші змішую сметану, щіпку солі, тертий на дрібній тертці часник і 2/3 частини кропу (дрібно його порубавши), перемішую
2. 1 ставлю сковороду на сильний вогонь, наливаю трохи рослинного масла, викладаю курку і обсмажую 5 хвилин з обох сторін
2 на окремій сковороді з краплею олії обсмажую цибулю хвилини 3-4, потім до нього всипаю морква, і тримаючи середній вогонь, смажу ще хвилин 7
3 до смаженій курячому філе додаю обсмажені овочі, перемішую, смажу разом пару хвилин
4 додаю хмелі – сунелі, сіль і перець, перемішую
5 додаю картоплю, ще трохи солю
6 потім до овочів і м’яса додаю сметанную заправку і окріп, перемішую
7 зменшую вогонь на мінімум, накриваю кришкою і залишаю тушкується до готовності картоплі (25-35 хвилин)
8 перед подачею посипаю кропом 👌🏻