Вафлі на заквасці у вафельниці

Вафлі за рецептом з книги Хамельмана “Хліб. Технології та рецептури” виходять пористими і м’якими – ідеальними, щоб прийняти в себе максимум смачного солодкого соусу. Вафлі на заквасці у вафельниці простий рецепт. Меду, сиропу, крему або варення. А ще цей рецепт – прекрасний варіант використання залишків пшеничного 100-% закваски. У мене таке буває частенько))

Інгредієнти

42 г меду (1 ст. ложка+1 ч. л), 227 г теплої води (якщо мед кристалізувався – використовуйте гарячу), 6 г солі, 94 г яйця (2 шт), 227 г пшеничного борошна (1,5 ст.), 255 г закваски (1 ст.), 6 г розпушувача тіста, 3 г соди, 85 г розтопленого вершкового масла

Вафлі на заквасці у вафельниці покроковий рецепт

1. Розчинити мед у воді, додати сіль і яйця. Додати борошно і замісити тісто. В іншій ємності змішати закваску з розпушувачем і содою, додати розтоплене масло і ретельно перемішати. Внести закваску в тісто, перемішати віночком, але при цьому прагнути уникнути зайвого замеса.
2. Посмажити вафлі і моментально подавати гарячими з улюбленими топпінг. І кава-кава-кава неодмінно! Як ваші травневі, друзі? Я напевно вас здивую, але я травневі свята просто ненавиджу! У Каті в цей період самий пік алергії, так що сидимо вдома. Майже карантин. Дощів чекаємо!!!! Відсипаємся, печемо вафлі, їмо ось))))
3. Ще з новин – купила собі нову іграшку – робота з миття вікон. Перемив всі вікна мені, я в дикому захваті, готова його розцілувати)))) Я, дивлячись на те, як він працює, теж увійшла в раж, перестірала всі штори і перемила всі сітки на вікна. Було і неприятненькое – раптом зламалася стиралка.

4. Викликала майстра – чого-то він її розібрав, покрутив, покрутив, нічого не поміняв (деталі), зібрав – працює. У підсумку обслюнявила 13 тис. підозрюю, мене обдурили))) З вас добрі новини, ну або просто випікати вафлі, надішліть мені фотку, мені буде приятно)