Ванільний Торт з полуницею та кремом чіз простий рецепт.
Інгредієнти
на 1 форму 20 см або дві-три 16-18 см
150 г вершкового масла кімнатної температури
250 г цукру
50 г рослинного масла
310 г борошна
3 яйця
250 мл кефіру
щіпка солі
1 год л соди
1 год л ванільного екстракту
Крем
450 г вершкового сиру
150 г вершкового масла кімнатної температури
100 г цукрової пудри (або за смаком)
50 мл вершків
ванільний екстракт за смаком
Свіжа полуниця для начинки
Ванільний Торт з полуницею та кремом чіз покроковий рецепт
1. Духовку розігріти до 180С. Підготувати форми для випічки – 1 діаметром 20 см або 2-3 діаметром 16-18 см, вистелити пергаментом або змастити маслом і присипати борошном. Просіяти разом борошно, соду і сіль. М’яке вершкове масло збити з цукром до пишності, не менше 5-7 хвилин. Влити рослинне масло, ще раз збити. По одному додати яйця, щоразу збиваючи до однорідної консистенции.
2. Додати ванільний екстракт, збити. Додати половину кефіру. Потім порціями ввести всі сухі інгредієнти, не припиняючи збивати. В кінці додати решту кефіру лопаткою. Викласти тісто у формы.
3. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С 35 хвилин, якщо два бісквіта, і не менше 40 хвилин, якщо один великий. Готовність перевірити зубочисткою. Вона повинна виходити сухою з центру. Остудити на решітці. За бажанням кожен корж розрізати на 2 частини (або на три, якщо один).
4. Крем
Збити масло з пудрою до пишного стану. Ввести холодний сир, збити, ввести вершки збити ще раз. Крем нанести на коржі, прошарувати шматочками клубники.
Збити масло з пудрою до пишного стану. Ввести холодний сир, збити, ввести вершки збити ще раз. Крем нанести на коржі, прошарувати шматочками клубники.