Домашнє Варенье з дикої сливи тернини без кісточок на зиму простий рецепт. Я вже ділилася з вами рецептами варення з тернини на зиму. Сьогодні розповім, як готую варення з тернини без кісточок, яке вариться в 1 підхід. Починаємо? Спробуйте приготувати варення з тернини і за цим рецептом! Варення виходить яскравим, ароматним, дуже смачним і воно добре зберігається.
Інгредієнти
Тернина (без кісточок) – 1 кг
Цукор – 700г
Вихід готового варення – 1 л.
Варення з дикої сливи тернини без кісточок на зиму покроковий рецепт
1. Ягоди у мене дикі. Отже, стерилізуємо банки і кришки. Ягоди моєму, видаляємо кісточки. Робити це легко, якщо тернина стиглий. При натисканні кісточки моментально відходять. Засипаємо ягоди цукром. На 1 кг дикої сливи без кісточок беремо 700г сахара.
2. Хто хоче дуже густе варення, додайте 1 до 1. Тобто на 1 кг ягід кладіть 1 кг цукру. Перемішуємо і залишаємо на 2 години. Тернина виділить потрібну кількість соку. Після того як ягоди постояли, ставимо ємність на огонь.
3. Доводимо до кипіння і варимо 35 хвилин на мінімальному вогні (часто помішуючи). Можна в кінці варіння подрібнити ягоди заглибним блендером. Вимикаємо і розливаємо варення в підготовлені банки. Зберігати варення можна в коморі, підвалі або в холодильнику – протягом года.