Для самих солодких снів 🤍 Джем з Інжиру з кедровими горішками ☺️ За аналогією з попереднім варіантом, тільки з кедровими горішками, розмарином і чебрецем, але цитрус рекомендую залишити, він робить смак і аромат яскравіше, а кислинка ідеально завершує смак 👌 Якщо розмарин на жорстких гілках, то використовуємо тільки листочки і листочки чебрецю.
Інгредієнти
Інжир 1,5 кг
Цукор 1кг
сік і цедра одного лимона
Чорний перець мелений (свіжий, у нього яскравий смак і аромат) 1/3чл
Кедрові горіхи 200г
Розмарин 3-4 гілочки
Чебрець 7-9 гілочок
Лимонна кислота на кінчику ножа
Варення з Інжиру з кедровими горішками покроковий рецепт
1. Зрізати з інжиру хвостики, розрізати на 4 частини, плоди, скласти в каструлю, пересипати цукром і додати сік лимона, Перемішати. Відставити на деякий час, щоб інжир пустив сок.
2. Довести цю суміш до кипіння, зменшити вогонь і варити, помішуючи 15 хвилин, знімаючи пінку, зняти з вогню і остудити. Додати листочки розмарину і чебрецю, дрібну цедру, перець, довести до кипіння і варити 7 минут.
3. Зняти з вогню, остудити. Пробити блендером. Горіхи обсмажити на сухій сковорідці, щоб пішов насичений горіховий аромат, додати джем, довести до кипіння в цей момент можна додати пектин з цукром «дощиком».
4. Перемішати, всипати лимонну кислоту. Варити 5 хвилин, розлити в стерильні банки.