Варення з кизилу з кісточкою на зиму як варити простий рецепт заготовкию Соковиті плоди кизилу володіють приємним ароматом, кисло-солодким, терпким і терпким смаком, причому після заморозків їх смакові якості істотно поліпшуються. Завдяки своєму смаку кизил застосовується в свіжому, сушеному, в’яленому і замороженому вигляді, ну і звичайно ж варення і мій улюблений компот.
Інгредієнти
Ягоди – 1 кг
Цукор -1 кг
Вода -100 мл
Варимо сироп:
На кожен кілограм цукру – 100 мл води
Варення з кизилу з кісточкою на зиму як варити покроковий рецепт
1. Ягоди кизилу перебрати, видалити хвостики і сухі листочки, якщо вони є. Помити під проточною водою і викласти в друшляк, щоб пішла зайва рідина. Варення конкретно з кизилу вариться трохи іншим способом, ніж будь-яке інше. Не забувайте, що будь-яке варення не вариться більше трьох кг в одній таре.
2. І так, відволіклася від теми 🤣. 1 етап: цукор вливаємо воду, перемішуємо і даємо сиропу добре закипіти, відключаємо 🔥 і подгружаем в сироп ягоди кизилу. Залишаємо до повного остывания.
3. 2 етап: Ставимо варення на вогонь 🔥 і даємо добре закипіти, відключаємо і залишаємо до повного охолодження. 3 етап: Ставимо назад на вогонь 🔥 даємо добре закипіти і уварюємо 5-10 хвилин. 4. Гарячим розливаємо по банках і на цьому все 👌🏻