Варення з молодих соснових шишок цілком простий рецепт.
Інгредієнти
Соснові шишки – 1 кг 200гр
Цукор -1кг 200гр + 400гр (1/3 від першого обсягу)
Вода – 600 (1/2 від ваги шишок)
Лимонна кислота – 0,5 ч. л ( без гірки)
Варення з молодих соснових шишок цілком покроковий рецепт
1. Шишки перебираємо, добре миємо. З цукру (1кг. 200гр ) і води варимо цукровий сироп, як тільки сироп закипить, додаємо в нього шишки і варимо від 7-10 хв. Вимикаємо плиту і даємо повністю охолонути варенню. Після охолодження через 8-12 годин знову ставимо варення на плиту і кип’ятимо 10 мин.
2. Знову прибираємо в сторону до повного охолодження і просочення шишок. Третій раз перед варінням прибираємо всі шишки з сиропу і розкладаємо по банках. У сироп додаємо цукор, що залишився і уварюють його на повільному вогні до готовности.
3. Я додала 1/2 чайної ложки лимонної кислоти ( на всяк випадок щоб сироп не переварити , і щоб він не зацукрувався). З моїм об’ємом варення я варила 20 хв, можна трохи більше до красивого червоного цвета.
4. Сироп повинен вийде з дуже насиченим терпким смаком і приємним сосновим ароматом. Розливаємо гарячий сироп по банках , закриваємо кришками і накриваємо рушником. Варення з шишок на зиму готово. Зберігати його можна просто на полочке.
Відео рецепт 👇