Ватрушки з пудингом на молоці і штрейзеля

Як зробити смачні Ватрушки з пудингом на молоці і штрейзеля рецепт простий в духовці. Тісто ніжне,як пух! Смачний крем і все це доповнюють солодкі ягоди малини!

Інгредієнти

Тісто:
✅Борошно-500 г (+-)
✅Молоко-220 мл
✅Вершкове масло-100 г
✅Цукор-100 г
✅Яйця-2 шт.
✅ Сухі дріжджі-11 р
✅Сіль-1/4 ч. л.
✅Ванільний цукор-1 ч. л.

Пудинг:
✅Молоко-300 мл
✅Цукор-70 г
✅Борошно-30 р
✅Яйця-4 шт.
✅Ванільний цукор-1 ч. л.

Штрейзель:
✅Борошно-50 р
✅Вершкове масло-25 г
✅Цукор-25 г
✅Будь-які ягоди ( у мене малина)

Ватрушки з пудингом на молоці і штрейзеля покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити дріжджі, цукор, сіль і ванільний цукор. Додати яйця, розтоплене вершкове масло і перемішати. Додати борошно і замісити тісто. Прибрати на расстойку до збільшення в об’ємі в 2-3 рази. Для пудингу змішати цукор, яйця, борошно і ванільний цукор. Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою ввести в яєчно-борошняну смесь.
2. Перемішати, щоб не залишилося грудочок. На середньому вогні заварити крем. Остудити до кімнатної температури. Для штрейзеля змішати борошно, цукор, ванільний цукор і вершкове масло. Перетерти в крихту. З тіста сформувати 12 кульок. Склянкою зробити поглиблення. Залишити на 20 минут.
3. Знову підправити поглиблення, заповнити кремом. Зверху покласти по 3 ягідки. Краї змастити сиропом ( окріп і цукор 1:1) Присипати штрейзеля і випікати при температурі 180 гр. приблизно 20-25 хв. ⠀ Приємного вам чаювання!