Як приготувати Ватрушки з сиром та родзинками з дріжджового тіста в духовці простий і швидкий рецепт.
Інгредієнти
325 гр пшеничного борошна
50 гр цукру(+50 гр ще)
2,3 гр солі(щіпка)
8 г сухих дріжджів(або 20 гр живих)
125 гр молока
1 яйце С1(+1)
50 гр вершкового масла
3 г ваніліну(+3г)
200 гр сиру 9%
50 гр родзинок
Ватрушки з сиром та родзинками з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт
1. У сотейнику розігріти молоко до 45° і зняти з плити. Додати одну частину цукру (50гр) і сухі дріжджі, перемішати. Дати постояти 15 хвилин , щоб дріжджі спрацювали. Додати сіль, 1 яйце, розтоплене вершкове масло, ванілін (3г), борошно. Замісити тісто руками. Місити до тих пір поки не перестане липнути до рук. Перекласти в миску. Затягнути харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 1 час.
2. Дістати тісто. Розділити через ваги на рівні 6 шматочків. Скачати кульки. Кожен кулька повинен вийти 90-100 гр. Викласти на деко, на однаковій відстані один від одного. Тісто буде підходити ще 20 хв. Начинка: Ізюм замочити на 10 хвилин в окропі. Окремо відважити сир. Додати цукор (50 +/-, солодкість регулюйте на свій смак).
3. В окремій мисці збити одне яйце виделкою. Половину яйця відміряти в сир. Другу половину залишити для обмазування ватрушок. Додати ванілін, родзинки (вже набряклий, воду злити). Всю сирну масу вимішати до однорідності. Коли тісто на ватрушки вже підійшло, взяти склянку, дно змастити рослинною маслом.
4. І зробити (продавити) поглиблення в середині кожної кульки. Всю начинку в рівних частинах розкласти на продавлені поглиблення. Ватрушки змастити яйцем. Випікати при 180° 20-30 хвилин, до рум’яності. Орієнтуйтеся на свою духовку. Після випікання дати ватрушкам охолонути. Приємного аппетита.