Веганські пончики з вівсяних пластівців і борошна зеленої гречки

Як зробити смачні Веганські пончики з вівсяних пластівців і борошна зеленої гречки рецепт.

Інгредієнти

♻️ КБЖУ на 100 р. 267.26/5.63/38.92 (без урахування глазурі)

60 р. вівсяних пластівців довгого варіння (беріть без глютену, кому це важливо)
75 р. борошна зеленої гречки @garnecofficial
1/3 ч. л. соди
15 г насіння льону (+45 р. води)
50 р. рослинного молока (будь-якого)
100 р. банана
50 р. сиропу топінамбура
25 р. рослинного масла (кожного)

РЕЦЕПТ ГЛАЗУРІ:
240 р. кокосових вершків (вистояне ніч у холодильнику кокосове молоко)
70 р. кокосового цукру
70 р. сиропу топінамбура
45 р. кокосового масла

Веганські пончики з вівсяних пластівців і борошна зеленої гречки покроковий рецепт

1. Насіння льону змолоти в кавомолці, залити 45 р. води, перемішати, відставити на 10 хвилин. ⠀ Вівсяні пластівці подрібнити блендером, чим дрібніше помел, тим краще. Але бережіть свій блендер, подрібнюйте імпульсами. ⠀ Об’єднати всі сухі інгредієнти: вівсянку, борошно із зеленої гречки, соду. Перемішати. ⠀
2. Додати вологі інгредієнти: молоко, м’якоть банана (блендером або подрібнити виделкою), сироп, масло і набряклі насіння льону. Перемішати. ⠀ Перекладаємо тісто до кондитерський мішок і заповнюємо форму для пончиків (або просто ложкою перекладаємо). ⠀
3. Випікати 10-15 хвилин при 180 градусах. Потім дати охолонути у формочці, і тільки потім дістати, перекласти на тарелку.
4. Глазур.
У сотейник кладемо вершки, цукор і сироп. Варимо на середньому вогні до розчинення цукру. Додаємо кокосову олію, чекаємо, коли воно розчиниться і знімаємо з вогню, охолодити. Якщо глазур вийшла неоднорідна, то пробийте її заглибним блендером. Глазируем остиглі пончики.

Відео рецепт 👇