Як зробити смачний веганські пиріг зі сливами без глютену рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Розігрійте духовку до 175 градусів
Форма для випічки знадобиться з дном – 18-20 см діаметр
600 гр зливу (зважувати вже без кісточок)
5 гр насіння льону+15 гр вода тепла
СУХІ ІНГРЕДІЄНТИ:
150 гр борошно без глютену (у мене суміш від Гарнець)
50 гр цукор кокосовий/тростинний
2 гр сода
2 гр розпушувач
РІДКІ ІНГРЕДІЄНТИ:
150 гр рослинне молоко нежирне
90 гр рослинне масло (всі, крім кокосового і какао масла)
5 гр сік лимона
Ваніль
Веганські пиріг зі сливами без глютену покроковий рецепт
1. Сливу порізати на четвертинки, попередньо видаливши кісточки. (Для пирога краще брати сливу більш щільну) Насіння льону необхідно перемолоти в кавомолці і додати в нього теплу воду.
2. Залишити набухати на 10 хв. Тим часом окремо об’єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Сухі додатково просійте. У рідкі інгредієнти додайте рідке насіння льону і перемешайте.
3. В сухі інгредієнти вилийте рідкі і добре перемішайте тісто до однорідності. Змастіть форму кокосовим маслом, тонким шаром, не сильно. На дно форми викладіть сливи, можна і горішки, далі вилийте тесто.
4. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 175 градусів 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткой.
5. Після випікання дайте пирогу охолонути прямо у формі, потім переверніть його на тарілку, щоб сливи опинилися вгорі. Прикрасьте горіхами за бажанням. Подавати краще з мороженым.