Готуємо великодні яйця. З темперованого шоколаду робимо 2 половинки Яйця. Готуємо 2 мусу. У мене манговий мус для серединки і білий класичний мус на білому шоколаді.
Інгредієнти
Першим готуємо Мус манго
(Пропорції розраховані на 2 жовтки – 4 півсфер діаметром 2,5 см):
Манго пюре – 50 г
Цукрова пудра – 10 р р
Желатин 2 р + 10 г води
Шоколад білий – 25 р
Вершки 33-35% – 25 р
Жовтий барвник за бажанням
Білий мус на 2 яйця:
Розмір яйця 10.5 см на 7 см
Вершків 33-35% – 150 мл
Білий шоколад – 90 мл
Молоко – 75 мл
Желатин – 6 + 30 г води
Великодні шоколадні яйця покроковий рецепт
1. Мус манго
✔️Желатин замочити до набухання
✔️Змішати пюре манго, цукрову пудру і розтоплений білий шоколад, перемішати до однорідності, в останню чергу розтопити набряклий желатин і ввести в манговий-шоколадну суміш.
✔️Далі збити охолоджені вершки до полувзбитого стану та ввести до манговий-шоколадної суміші, за бажанням додати трохи жовтого барвника для яскравості, перемішати і розлити по формі півсфери.
✔️Повністю заморожуємо, після повної заморозки склеюємо півсфери між собою (поверхня кожної півсфери просто прикласти на секунду до гарячої поверхні і можна склеювати)
Коли «жовтки» з Мусу готові – робимо основний білий мусс.
✔️Желатин замочити до набухання
✔️Змішати пюре манго, цукрову пудру і розтоплений білий шоколад, перемішати до однорідності, в останню чергу розтопити набряклий желатин і ввести в манговий-шоколадну суміш.
✔️Далі збити охолоджені вершки до полувзбитого стану та ввести до манговий-шоколадної суміші, за бажанням додати трохи жовтого барвника для яскравості, перемішати і розлити по формі півсфери.
✔️Повністю заморожуємо, після повної заморозки склеюємо півсфери між собою (поверхня кожної півсфери просто прикласти на секунду до гарячої поверхні і можна склеювати)
Коли «жовтки» з Мусу готові – робимо основний білий мусс.
2. Білий мус на 2 яйця:
✔️Желатин замочити до набухання
✔️Нагріти молоко до 90 градусів (перші бульбашки кипіння), гаряче молоко перелити на шоколад і додати набряклий желатин, перемішати до однорідності.
✔️Далі збити охолоджені вершки до полувзбитого стану та ввести до шоколадній масі.
✔️Використовувати мус сразу.
✔️Желатин замочити до набухання
✔️Нагріти молоко до 90 градусів (перші бульбашки кипіння), гаряче молоко перелити на шоколад і додати набряклий желатин, перемішати до однорідності.
✔️Далі збити охолоджені вершки до полувзбитого стану та ввести до шоколадній масі.
✔️Використовувати мус сразу.
3. Я покриваю Яйця велюром – для цього яйця заморожую пару годин перед нанесенням велюра.
4. Можна пофарбувати яйця аерографом, покрити кандурином, або просто використовувати кольоровий шоколад.
Відео рецепт 👇