Для всіх, хто готується до Великодня, пропоную приготувати смачну випічку з трьома начинками! Великодній вінок випічка з начинкою з маку та горіхів своїми руками майстер клас рецепт простий. ВЕЛИКОДНІЙ ВІНОК (спрощений варіант). А тут публікую для вас спрощений варіант, як кажуть, на швидку руку. Майте на увазі, що Вінок виходить досить великим, щоб для всієї родини вистачило і гостям дісталося😁 Діаметр готового виробу – близько 30-35 див. Якщо хочете поменше – зменшіть кількість інгредієнтів.
Інгредієнти
3 упаковки листкового дріжджового тіста в рулоні (за 420 м)
Яєчний крем:
125 г цукру
50 г молока
120 г яєць
10 г кукурудзяного крохмалю
25 г вершкового масла
Макова начинка:
100 г маку
170 г молока
80 г цукру
Горіхова начинка:
100 г волоських горіхів
Начинка з цукатів і кориці:
100 г цукатів
Кориця за смаком
Декор:
Насіння кунжуту, цукати, горіхи
Пасхальний вінок випічка з начинкою з маку та горіхів покроковий рецепт
1. Для яєчного крему: З допомогою віночка трохи збийте яйця, додайте крохмаль, добре перемішайте. Приготуйте молочний сироп. Для цього налийте молоко в ківш або каструлю, додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно розмішуючи віночком. Перелийте гарячий сироп в миску з яєчно-крохмальної сумішшю, перемішайте і знову повернути в каструлю. Варіть до загустіння, постійно помешивая.
2. Вмішайте в гарячу суміш шматочок вершкового масла. Перекладіть в миску, затягніть плівкою і залиште до використання Для макової начинки: Налийте молоко в ківш або каструлю, додайте цукор і мак. Варіть на маленькому вогні до повного википання рідини. Перекладіть в миску, затягніть плівкою і залиште до використання. Формування: Дістаньте тісто і разморозьте.
3. Кожну упаковку розкачайте в пласт шириною 20 см і довжиною приблизно 60 см. На один з пластів нанесіть приготовлену макову начинку. На другій – половину яєчного крему і січені горіхи. На третій – другу половину яєчного крему і цукати. Можна додати корицю за смаком Кожен пласт скрутіть в рулет по довгій стороні. Скріпіть всі три рулету і сплетіть косу з трьох жгутов.
4. З’єднайте обидва кінця коси, надавши виробу форму вінка. Перекладіть на деко, застелений пекарської папером, обмежте металевими кільцями Поставте на расстойку в тепле місце (25-28 С) на час.
5. Потім змастіть жовтком навпіл з молоком і посипте насінням кунжуту Випікайте при температурі 200 С приблизно 30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку) до рум’яної скоринки Викладіть на решітку, прикрасити цукатами і горіхами Приємного чаювання!