Як смачно зробити Віденський пиріг з яблуками в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Тісто:
200 р борошна
6 г розпушувача
щіпка солі
50 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
125 г пастоподібного сиру
3 ст. л. рідких вершків або молока
3 ст. л. рослинного масла
Начинка:
1 кг яблук
трохи лимонного соку
50-100 г цукру
100 г борошна
1 пакетик ванільного цукру
1 яйце
200 мл жирних рідких вершків
200 мл густої сметани
Для посипання:
50 г мигдальних пелюсток
1 ст. л. цукру
1/4 ч. л. кориці
Віденський пиріг з яблуками покроковий рецепт
1. Для тіста змішати сухі інгредієнти, додати сир, вершки, рослинне масло і швидко замісити пластичне тісто. Форму діаметром 28 см вистелити папером для випічки. Тісто розкачати в пласт діаметром ~35 см, вкласти в форму, формуючи бортики на 1 см нижче краю формы.
2. Яблука очистити, нарізати тонкою соломкою (я настрогала на бернеровской тертці), збризнути лимонним соком, перемішати, викласти у форму. Збити міксером (тільки до стану однорідної маси) складові заливки: цукор, борошно, яйце, вершки, сметану. Вилити заливку на яблука, разровнять.
3. Посипати заготівлю мигдалевими пелюстками, а потім цукром з корицею. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °С (конвекція 160 °С) духовці до рум’яного кольору близько часа.
4. Витягти з форми через 15 хвилин і повністю остудити. Смачно до очманіння!!! 😋😋😋👍 Народ на чолі з Головним дегустатором дружно хвалив! 🤩