Вірменське печиво гата на сметані

Усім добрий день, мої дорогі. Бажаю Вам, щоб цей день вдався і подарував Вам тільки позитивні емоції і гарний настрій 😘 А сьогодні у нас з вами випічка, вірменська гата. Виходить дуже смачно і легкий у приготуванні. Як приготувати Вірменське печиво гата на сметані рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

400 р. борошна
250 р. масла(холодну)
1 ч. л. соди
1 яйце
200 г. сметани
ванілін

Для начинки (Хориз)
100 р. вершкового масла
250 г. цукру
250 р. борошна
ванілін
1 яйце для змащування

Вірменське печиво гата на сметані покроковий рецепт

1. В борошно натираємо холодне масло і періодично обвалюємо натерту частину, щоб масло не прилипло знову. Після чого всі перетворюємо в крихту. ⠀ У сметану додаємо соду, перемішуємо, вона відразу в масі збільшиться і додаємо до основної маси, додаємо взболтаное яйце, ванілін, замішуємо тісто. Замість сметани можна мацоні ⠀

2. Тісто ділимо на дві рівні частини, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. ⠀ Готуємо начинку Хориз. Вершкове масло кімнатної температури додаємо в борошно і перетворюємо в крихту. Працюємо швидко, щоб від теплоти рук воно не растаяло.
3. Додаємо цукор і ванілін. Перемішуємо. Якщо ви готовий хориз долоні покладете і при відкритті він розсипається, то значить все правильно. Готове. ⠀ Одну частину тіста розкачуємо в тонкий пласт і викладаємо половину нашого хориза.

4. Розрівнюємо і придавлюємо щоб начинка щільно лягла на тісто. Звертаємо в рулет. Защипуємо краю. Проходимо качалкою поверх рулету злегка. ⠀ Змащуємо взболтаным яйцем, нарізаємо візерунковим ножем, якщо немає такого ножа, можна обычным.

5. Відправляємо в розігріту духовку до 180 ° с до готовності приблизно на 25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. ⠀ Всім приємного чаювання 💖

Відео рецепт 👇