Вірменський мацунов гата

Як смачно зробити Вірменський мацунов гата простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ось найсмачніша і найшвидша Гата, який так багато просили. Швидка випічка, яка виходить шалено смачно!

Інгредієнти

Треба:
200 гслив.масло
200г мацун(мацоні. Можна сметана 20-25%)
0,5 год/л соди
1 ч/л розпушувача
350-420 г борошна(приблизно, визначитеся по консистенції тесту)
Ванілін
1 яйця
Сіль

Начинка:
150 г цукор
100 р слив.масло
120 г борошна
Ванілін
Щіпка розпушувача

Вірменський мацунов гата покроковий рецепт

1. Дуже холодне злив.масло натерти з борошном і перетерти в крихту. У мацун додати розпушувач, соду, яйця , сіль і ванілін, добре перемішати і нанести на борошняну масу і замішувати руками.
2. Довго не треба замісити. Покласти у пакет і відправити в холодильник на 30-40 хвилин. Для начинки: всі зазначені інгредієнти змішати і перетерти в крихту. Потім тісто дуже тонко розкачати, змастити білком, викладаємо начинку і розподіляємо по всьому тесту.

3. Звертаємо рулетик і розрізів, як показала на відео. Змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 190-200 градусів. . Це дуже вкусно.