Вірменський суп Танов Апур

Вірменський суп Танов Апур з мацуна простий рецепт. Дівчатка, для мене це самий смачний суп😋, дуже люблю, готова кожен день їсти 😋. Ми з бабусею готували з таном (маслянка) , який виходить при готуванні масло, це я показала у мене в стрічці 🤩, але ви сміливо можна готувати з мацуном або з кефіром, теж дуже смачно виходить 👌

Інгредієнти

1,5 л тан -пахта (сироватка, яка виходить, коли збиваємо і готуємо масло , пахта, приготування масло є у мене в стрічці) або мацун (кефір 3,2% і більше)
Якщо з мацуном готуєте, потрібна на 1,5 л воду-окріп
Чебрець
2 середнього цибулі
Кінза
Сіль
1 яйця
2 -3 ст/л борошна
60-70 г вершкове масло або томленное масло
Сіль

Пшениця 🌾

Вірменський суп Танов Апур покроковий рецепт

1. яйця змішаємо з борошном і перемішати до однорідності, поступово додаємо тан (мацун). Якщо з мацуном готуйте, треба додавати окріп і швидко перемішати. Якщо , як моя бабуся з таном, то стежте на відео. Пшениця замочити, потім попередньо варити заранее.
2. Потім наша маса кладемо на вогонь, додаємо перловку і варимо до закипання. Поки кипить наш танов апур, посмажимо цибулю в томленном або у вершковому маслі до золотистого цвета.
3. Коли цибуля теж вже готовий, додаємо на суп і перемешаемч. ✅в кінці додаємо чебрець, кінзу і мммм, самий смачний суп у світі, готовий 😋

Відео рецепт 👇