Вологий паску на дріжджах і молоці рецепт простий.
Інгредієнти
ОПАРА:
Дріжджі (сухі) – 11 гр
Цукор – 30 г
Молоко – 250 мл
Вода – 10 мл
Борошно – 200 гр
⠀
ТІСТО:
Жовтки – 6 шт + 3 білка
Коньяк – 40 мл
Цукор – 120 гр (якщо хочете більш солодкий м’якуш – додайте більше цукру)
Вершкове масло – 150 гр
Борошно – 400-450 гр
Сіль – щіпка
Ванілін – 1 пакетик (за бажанням)
Родзинки/цукати/горіхи – за бажанням
⠀
ГЛАЗУР:
Яєчні білки – 65 гр
Цукрова пудра – 150 гр
Лимонний сік – 1 ст. л
Вологий паску на дріжджах і молоці покроковий рецепт
1. Змішуємо в ємності: тепле молоко, теплу воду, цукор, дріжджі, перемішуємо. Всипаємо борошно, перемішуємо. Накриваємо харч. плівкою і прибираємо в тепле місце на 15-20 хвилин. ⠀ ТІСТО. У ємності змішуємо 6 жовтків і 3 білки, цукор, сіль, ванілін і збиваємо до пишної і світлої маси. Вливаємо коньяк. ⠀ Додаємо в яєчну масу опару, розм’якшене вершкове масло і борошно, замішуємо руками тісто. Прибираємо на 1,5 – 2 години в тепле місце. ⠀
2. Тісто має піднятися в 2-3 рази! Виминаємо злегка, воно не повинно сильно липнути до рук і додаємо горіхи/цукати/ізюм. Розподіляємо по формочках на 1/3, накриваємо рушником на 40-50 хв. ⠀ Випікати в духовці при 170 градусах +- 45 хвилин. Все залежить від Вашої духовки!
3. І від розміру пасок. ⠀ Готові паски дістаємо з духовки, накриваємо рушником і даємо охолонути. ⠀ Білки збиваємо до легкої піни, трохи лимон. соку і цукрової пудри, за бажанням можна додати барвники. Збиваємо ще 1 хвилину. Повинна вийти злегка пишна, густа і тягнеться глазурь.
4. Прикрашаємо остиглі пасочки. У мене форми d124, h90 мм ⠀ p.s зберігати паски НЕ на відкритому повітрі. ⠀ Пасочки дуже смачні, м’які, повітряні, злегка вологі і шалено ароматные.
Відео рецепт 👇