Як зробити В’ялені сливи в домашніх умовах в духовці рецепт простий. У мене сьогодні день починається з фотосесії, вже зібралася, буду скоро виїжджати 🤫 так що, чекайте скоро фото 🔥 А хочу сьогодні поділитися рецептом в’ялених злив. Пам’ятайте, ми в’ялили томати? Так ось сливи – це приблизно те ж саме) використовувати їх можна так само на бутерброди, салати, в плов дуже смачно! Я ще гасила гречку з ними можна просто як закуску для вина) коротше кажучи, пробуйте!)
Інгредієнти
1 кг слив (будь-які)
3 ст. л рослинного масла
2 ст. л цукру
1 ст. л солі
Будь-які спеції (у мене були італійські трави)
В’ялені сливи в домашніх умовах в духовці покроковий рецепт
1. Сливи розрізати навпіл, очистити від кісточки, додати до них масло, всі спеції, перемішати, викласти на деко і прибрати в духовку на 100 гр на режим конвекції приблизно на 3-5 годин. Регулюйте самі потрібну вам текстуру. В середньому достатньо 4 годин, на мій взгляд.
2. Тепер потрібно прострелилизовать банку. Добре помити банку, налити не дно трохи води і поставити в мікрохвильову піч на 1,5 хвилини. Крім цього потрібно підготувати масло. Найкраще оливкова. Його потрібно близько 150 грам, додати гілочки розмарину і нагріти масло(не кип’ятити!). Після витягти веточки.
3. Ще буде потрібно 7 зубчиків часнику. Готові сливи щільно укласти в гарячу банку, чергуючи з часником, залити гарячим маслом і накрити гарячої кришкою (я її прокипятила в каструлі). Остудити, закрити кришку і прибрати в холодильник. Зберігати там же