Як зробити Винно-ягідний торт з желе і мусом рецепт простий. Рецепт цього торта я давала дуже давно, і припускаю, що до нього новачки сторінку не пролистывают 😂 А шикарний торт, і я досі отримую відгуки від учнів ще з часів мого учителювання в кондит. школі!! Винно-ягідний торт!! Це смачно 😋
Інгредієнти
Крем:
135гр пюре( малина/полуниця/вишня)
100гр яєць
45гр цукор
45гр злив масло
5гр желатин
Соус:
135гр пюре (малина/полуниця/вишня)
80гр шматочки фрукт.(персик/манго/вишня)
50гр цукор
5гр желатин
Желе:
220гр Ламбруско
50гр цукор
6г желатин
Мус:
235гр вино
150гр цукор
160гр вершки 33%
100гр яєць
13гр кукурудзи, п крохмаль
11гр желатин
250гр вершки 33%
Винно-ягідний торт з желе і мусом покроковий рецепт
1. Крем: з пюре, яєць і цукру зварити Англез, процідити, ввести желатин, охолодити до 45С, вмішати м’яке злив. масло, розлити по 2 кілець по 16 см.
2. Соус: у сотейнику змішати пюре, шматочки фруктів, цукор. Доведіть до 60-70С, введіть желатин, розлийте по кільцям, поверх замороженого крема.
3. Желе: нагріти вино з цукром до 50-60с, додати желатин, розлити по кільцям поверх соусу.
4. Мус: з цукру, яєць, вершків і кукурудзи, п. крохмалю зварити зав. крем, процідити, ввести желатин, влити тепле/гаряче вино, остудити масу до 30с, вмішати полувзбитые вершки. Збірка в 2 кільцях 18 см.
5. Пюре! ви можете брати будь фруктово/ягідне пюре, зробити асорті або вибрати щось одне. Я беру малину/вишню. Шматочки фруктів! можна взяти шматочки персика, хорошого манго або просто вишню, залежить від смаку. Вино! якщо ви хочете прибрати алкоголь з торта, то ви його доводьте до кипіння і проваріть хвилину, і работаете.
6. Якщо алкоголь в торті не бентежить, то ви просто його нагріваєте, не доводячи до кипіння. Я беру Ламбруско п/солодке, біле або рожеве. А взагалі, можна взяти будь-п/солодке шампанське. Так! я не написала про бісквіт😁Виберіть будь-який, який вам сподобався. Добре підійде заварний, джоконда, бісквіти з ростить. маслом, і фісташковий бісквіт. 🔥Торт смачний, багатошаровий, з яскравими нотками. Подобається взрослым.