Виноградний джем, желе на зиму

Як смачно зробити Виноградний джем, желе на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Приготувати густий джем з винограду зовсім нескладно. Показую, як це зробити. Не знаю чому, але джем з винограду роблять достатньо рідко, а даремно. Це дуже смачно. Його можна їсти з тостами і подавати до чаю, а ще використовувати в якості начинки для випічки або доповнювати ним каші і морозиво. Зараз я розповім, як сам готую джем з винограду.

Інгредієнти

• Сік з винограду 700 р
• Цукор 400 г
• Желфикс «2:1» 1 пакетик або 10 г пектину
• Лимонна кислота-5 г

Виноградний джем, желе на зиму покроковий рецепт

1. Виноград гарненько мою і знімаю ягоди з гілочок. Пробиваю ягоди заглибним блендером. Проціджую виноградний сік через сито, щоб позбутися від кісточок і шкірки. Переливаю в каструлю і зважую – у мене вийшло 700 г соку, тому всі інгредієнти я розраховую під цю цифру.

2. Додаю в каструлю цукор, желфикс (або пектин) і перемішую, щоб не було грудочок. Ставлю каструлю на вогонь і доводжу масу до кипіння. Після закипання варю ще 3-4 хвилини. Додаю лимонну кислоту, перемішую і знімаю масу з вогню, а після чого ложкою знімаю пенку.
3. Розливаю масу по заздалегідь стерилізованим банкам. У гарячому стані вона дуже рідка – так і повинно бути. Після остигання вона стане більш щільною і желеобразной.

4. Закриваю банки кришками, залишаю до повного охолодження і прибираю на зберігання в темне место.

5. Джем виходить красивого насиченого кольору, а ще він нереально смачний і в міру густою. Мені подобається поєднання цього джему і хрусткого тосту з маслом.