Яблучні тістечка які тануть у роті простий рецепт. Любителям яблучної випічки присвячується. Це неймовірно смачно, м’яко і ніжно, просто тане в роті! 👌😍 Можна відволіктися і подарувати собі трохи задоволення в цій стрімко мінливої дійсності. В начинку йде більше кілограма яблук. Так що якщо у вас щедрий яблучний рік, або ви, як я, дуже любите яблука, неодмінно приготуйте ці тістечка.
Інгредієнти
На форму 34*20 см (приблизно)
Для начинки:
1,3 кг очищених яблук (у мене зі шкіркою)
125 г цукру (можна менше, якщо яблука солодкі)
50 г вершкового масла
Сік 0,5 лимона
Для тіста:
250 г борошна
8 г розпушувача
125 г цукру
4 яйця
110 г рослинного масла
110 г теплого молока
Яблучні тістечка які тануть у роті покроковий рецепт
1. Для начинки:
Яблука натерти на тертці , полити соком лимона і перемішати. На сковороді (краще з антипригарним покриттям) на середньому вогні розтопити вершкове масло, викласти яблука, всипати цукор, перемішати і готувати, помішуючи, до загустіння. Рідина повинна випаруватися. Остудити до кімнатної температуры.
Яблука натерти на тертці , полити соком лимона і перемішати. На сковороді (краще з антипригарним покриттям) на середньому вогні розтопити вершкове масло, викласти яблука, всипати цукор, перемішати і готувати, помішуючи, до загустіння. Рідина повинна випаруватися. Остудити до кімнатної температуры.
2. Для тіста: Духовку розігріти до 180 градусів. Яйця збити з цукром до пишної білої піни , влити олію і збити ще раз. Акуратно вмішати в яєчну масу борошно з розпушувачем , наприкінці влити молоко і перемішати ще раз. Половину тіста вилити на деко або у форму і поставити випікатися на 20-25 минут.
3. Корж повинен трохи підрум’янитися. При легкому натисканні пальцем повертає форму. Дістати корж і рівномірно розподілити яблучну начинку. Зверху вилити другу частину тіста і випікати ще 20-25 хвилин. Остудити. Прикрасити цукровою пудрою або збитими сливками.