Яблучно апельсинове варення на зиму

Як смачно зробити Яблучно апельсинове варення на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Крутість цього варення що його можна зробити в будь-який час року. На сирі яблука алергія, а от варення це інша справа. Для мене варення це завжди дуже солодко, але не це Воно виходить в міру солодке. З яскраво вираженим апельсиновим ароматом і смаком девчаааат… то любов.

Інгредієнти

🍏2 кг. яблук вже без кочережки
🍊4 шт. маленьких апельсина або 2 шт. великих апельсина
🥄1 кг. цукру (хочете по солодше тоді 1,2-1,3 кг)
🍋2 ст. л. лимонного концентрату або сік 1 лимона (цедру лимона теж можна додати в варення)

Вихід 5 баночок ~450 мл. Або на 4 банки по 500 мл і 1 банка 300 мл

Яблучно апельсинове варення на зиму покроковий рецепт

1. яблука Розрізати на 4 частини, вирізати качан. Нарізати на середній кубик. З апельсинів зняти цедру не зачіпаючи білу частину. З апельсинів зрізати шкірку. Шкірку в сміття (вона може гірчити)

2. апельсини Нарізати на середній кубик. У каструлю покласти яблука, цедру, апельсини, цукор і сік лимона. Залишити на 1 годину, щоб цукор розтанув. Варити на середньому вогні, час від часу помішуючи 40 хвилин ️

3. Якщо хочете можна готове варення подрібнити в пюре блендером. Потім прокип’ятити 5 хвилин і можна розливати по банках. Розлити по стерильним банкам до самого верху. Щільно закрити стерильними кришками. Перевернути. Укутати. Залишити повністю охолонути. Ваше варення готово️

Відео рецепт 👇