Самий простий і смачний рецепт Тарт Татена за рецептом Джулії Чайлд. Тарт татен – це французький пиріг, його ще називають «перевертиш». Готуємо у формі начинку і в цій же формі випікаємо пиріг. Після випічки залишиться тільки перевернути і прикрасити.
Французький яблучний пиріг Тарт Татен перевернутий з пісочного тіста готового простий рецепт в духовці. Важливо підібрати підходящу форму. У ній ми будемо готувати начинку і в ній же випікати пиріг. Це може бути чавунна сковорода або форма для випічки. У мене – це скорода без ручки.
Французький яблучний пиріг Тарт Татен перевернутий з пісочного тіста готового простий рецепт в духовці. Важливо підібрати підходящу форму. У ній ми будемо готувати начинку і в ній же випікати пиріг. Це може бути чавунна сковорода або форма для випічки. У мене – це скорода без ручки.
Інгредієнти
50гр – вершкового масла
80гр – цукру
500гр – яблук
250гр – готового листкового тіста
Яблучний пиріг Тарт Татен перевернутий з пісочного тіста покроковий рецепт
1. Заздалегідь дістаємо з морозилки пласт листкового тіста. З дріжджового тіста випічка виходить більш ніжна і м’яка, з бездрожжего – більш хрустка;
2. У форму викладаємо вершкове масло розтоплюємо. Потім цукор. Все перемішуємо силіконової лопаткою і не чекаючи утворення карамелі, додаємо яблука, порізані часточками. Готуємо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Стежимо за тим, щоб карамель не пригоріла. Знімаємо з вогню й даємо начинці охолонути;
3. Листкове тісто розгортаємо в пласт на 2 см більше діаметру нашої форми. Тестом накриваємо форму, поверх яблук, і підгинаємо краї всередину. (зручно це робити силіконової лопаткою). Тісто повинно щільно покрити начинку, а боки повинні щільно притиснутися до дна формы.
4. Робимо кілька надрізів на тесті, для виходу пари і випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180С близько 30 хвилин;
5. Готовий тарт накриваємо тарілкою і спритно перевертаємо форму. У нас виходить пиріг-перевертиш з карамелізованими яблуками зверху і хрустким тестом внизу.
Відео рецепт 👇