Яблучний торт з кремом зі сметани та вершків

Як зробити смачний Яблучний торт з кремом зі сметани і вершків рецепт простий. Одним прохолодним осіннім вечором, після того, як кожен бігає і бракуючи до мого підборіддя людина в будинку був выгулян і нагодований, раптово мене відвідала думка що-небудь спекти. Вона так до мене причепилася, що це ставало неминучістю. Причому було бажано задіяти залишилися в холодильнику яблука, ті, що родом з Калуги, щоб скинути тягар відповідальності за них і цілком присвятити себе гарбузам) Так з’явився на світ цей малюк!

Інгредієнти

✔️3 яйця
✔️130 гр.цукру
✔️1 ч. л.ванільного цукру з натуральною ваніллю
✔️Щіпка солі
✔️140 гр.вершкового масла
✔️1 ч. л. розпушувача
✔️100 гр.борошна
✔️50 гр.кукурудзяного крохмалю

Для мене крему:
✔️350 гр.вершків 33-35%
✔️100 гр.сметани (спід)
✔️250 гр.яблучного пюре
✔️100 гр.цукрової пудри

Яблучний торт з кремом зі сметани і вершків покроковий рецепт

1. Яблука почистити і розрізати на великі шматки (без кісточок). Розкласти на пергаменті і випекти при t180 гр.~30-35 хв (до м’якості). Далі в блендер їх і безжально перемолоти в пюре. Прибрати в холодильник. Розігріти духовку до 200 гр. Яйця з цукром і сіллю гарненько збити (кілька хвилин, до пишноти), влити розтоплене (не гаряче!) вершкове масло, перемішати (краще лопаткою, або на низьких оборотах міксера, якщо такі є).

2. Просіяти борошно, сіль, крохмаль і розпушувач, лопаткою об’єднати з яєчною масою до однорідності. Взяти аркуші пергаменту, обвести кільце 18 см (якщо поміщається 2 таких кола на деку, то можна малювати два, якщо один, то доведеться випікати коржі по-одному. Перевернути пергамент (коло повинен просвічувати), розподілити тісто в межах кола. У мене вийшло 5 коржів. Випікати в розігрітій духовці коржі ~6-8 хв до зовсім легкого зарумянивания.

3. Краще трохи підрівняти краю, поки гарячі (я робила це кільцем), але це на ваш розсуд. Крем. Збити холодні вершки і сметану до пишноти, додати холодне пюре, ще раз збити. Далі все очевидно – змастити коржі кремом. Тут я завжди за те, щоб робити це в кільці, особливо, коли коржів багато. Тоді тортик буде рівним, крем рівномірно розподілиться. Прибрати в холодильник мінімум на 6 годин для хорошої стабилизации.

Відео рецепт 👇