З Ягідні кекси з лохиною і штрейзеля простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
(у мене вийшло 16 шт):
Для кексів
Лохина – 150-200 р
Масло вершкове – 180 г
Борошно – 380 р
Цукор – 200 г
Молоко – 120 мл
Яйця – 2 шт.
Розпушувач – 11 р
Сіль – на кінчику ножа
Для штрейзеля
Масло вершкове – 100 г
Борошно – 150 г
Цукор – 75 г
Ванільний цукор – 1 пакетик
Ягідні кекси з лохиною і штрейзеля покроковий рецепт
1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо 2-3 хвилини. Яйця додаємо по одному і після кожного додавання добре збиваємо. Додаємо цукор, збиваємо. Додаємо сіль, розпушувач, половину борошна, добре перемішуємо. Вливаємо половину молока, збиваємо. Всипаємо борошно, взбиваем.
2. І вливаємо молоко, збиваємо. Ставимо тісто в холодильник. До голубиці додаємо 1 ст. л борошна і перемішуємо. Це потрібно щоб ягоди не осіли в тесті. У мене лохина була після миття волога, тому борошно добре «прилипла» до неї. Якщо у вас суха, додайте трохи воды.
3. Акуратно вводимо лохину в тісто, перемішуємо і ставимо в холодильник. В окремій мисці для штрейзеля руками змішуємо розм’якшене вершкове масло, цукор, борошно, ванільний цукор до отримання вологою крошки.
4. викладаємо тісто У формочки, зверху посипаємо штрейзеля. Випікаємо 30 хвилин при 180С. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇