Як зробити Ягідні ватрушки з малиною, лохиною і сирним сиром рецепт простий в духовці. ⠀ Давно ми з вами не готували смачних рецептів, давайте виправлятися. Літо закінчується, трохи сумно з одного боку, а з іншого можна розслабитися і не худнути. Залишимо це на наступний⠀сезон) Зараз вже можна і потрібно сказати булочкам – так!⠀Попереду осінь) ⠀ ⠀ Рецепт дуже простий і неймовірно смачний. Зробимо начинку з крем-чизай, додамо сезонних ягід і приготуємо здобне тісто на жовтках. Воно тут приголомшливе! ⠀
Інгредієнти
На 10 ватрушок
Для тесту
6 г (1/2 пачки) «Саф-Момент» для здоби
500 г Борошно пшеничне
200 мл Молоко
5 г (1 ч. л. без гірки) Сіль дрібна «Екстра»
75 г Цукор
75 г Масло вершкове
80 г (4 шт) Жовток
Для начинки:
125 г малини
100 г чорниці
100 г кисломолочного сиру
70 г сметани
2 ст л цукрової пудри
Ягідні ватрушки з малиною, лохиною і сирним сиром покроковий рецепт
1. Інгредієнти для тіста кімнатної температури. Приготуйте тісто. У мисці змішайте борошно з дріжджами. Відкладіть в сторону. У чашу міксера додайте рідкі інгредієнти – молоко, жовтки, цукор, сіль, вершкове масло. Перемішайте. Введіть борошняну суміш поступово. Замішайте тісто, час замісу 10 минут.
2. Може залишитися 20-30 г борошна, тому відразу всю не додавайте. Готове тісто буде гладким і ніжним, не липне до рук. Перекладіть тісто в миску, змащену маслом. Залиште на расстойку на 1,5 -2 години. Зробіть обминку через півгодини. Тісто розділіть на заготовки вагою 80 р. Їх буде 10 шт.
3. Скатайте кожну заготовку в кулю. Накрийте плівкою і залиште на 30 хвилин. Приготуйте начинку. Змішайте вершковий сирний сир, сметану і цукрову пудру. У підійшли заготовках тіста зробіть поглиблення склянкою. Викладіть начинку і ягоди. Змастіть ватрушки яйцем і відправте випікатися в розігріту до 180С духовку на 20 минут.