Мій улюблений зимовий кекс – дуже часто готую його саме в холодну пору року – адже він чудово підходить для затишних зимових чаювань, а готувати його простіше простого😋✨⠀Ягідний кекс на сметані, соді і яйцях простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
– масло вершкове 120 г⠀
– борошно 260 г⠀
– сметана 10% 250 г⠀
– 2 яйця⠀
– цукор 110 г⠀
– ванілін 1 пакетик ⠀
– сода (розпушувач) 1 чл⠀
– ягоди заморожені 150 г⠀
Ягідний кекс на сметані, соді і яйцях покроковий рецепт
1. М’яке вершкове масло, цукор і яйця збити міксером до пишної однорідної маси.⠀ Додати в масу сметану, ванілін і добре перемішати.⠀ Змішати борошно з содою і просіяти в яєчно-масляну суміш. ⠀
2. Ягоду (заморожену не розморожувати) присипати борошном (1 ч. л.) і перемішати так, щоб борошно рівномірно покрила ягоди.⠀ Акуратно вмішати ягоди в тісто.⠀
3. Форму для випічки змастити рослинним маслом, викласти в неї тісто і поставити випікати в розігріту на 180С духовку на 45-55 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці – кекс повинен рівномірно піднятися і зарум’янитися).