Ягідний кекс на сметані, соді і яйцях

Мій улюблений зимовий кекс – дуже часто готую його саме в холодну пору року – адже він чудово підходить для затишних зимових чаювань, а готувати його простіше простого😋✨⁣⁣⠀Ягідний кекс на сметані, соді і яйцях простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

– масло вершкове 120 г⁣⁣⠀
– борошно 260 г⁣⁣⠀
– сметана 10% 250 г⁣⁣⠀
– 2 яйця⁣⁣⠀
– цукор 110 г⁣⁣⠀
– ванілін 1 пакетик ⁣⁣⠀
– сода (розпушувач) 1 чл⁣⁣⠀
– ягоди заморожені 150 г⁣⁣⠀

Ягідний кекс на сметані, соді і яйцях покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло, цукор і яйця збити міксером до пишної однорідної маси.⁣⁣⠀ Додати в масу сметану, ванілін і добре перемішати.⁣⁣⠀ Змішати борошно з содою і просіяти в яєчно-масляну суміш. ⁣⁣⠀
2. Ягоду (заморожену не розморожувати) присипати борошном (1 ч. л.) і перемішати так, щоб борошно рівномірно покрила ягоди.⁣⁣⠀ Акуратно вмішати ягоди в тісто.⁣⁣⠀
3. Форму для випічки змастити рослинним маслом, викласти в неї тісто і поставити випікати в розігріту на 180С духовку на 45-55 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці – кекс повинен рівномірно піднятися і зарум’янитися).