Ягідний пиріг з горіхами і штрейзеля простий рецепт. Це неймовірно смачний пиріг! Ніжний, духмяний, з хрусткою, горіховою скоринкою!
Інгредієнти
Згодиться на форму 24-26 см:
2 яйця
180-200 г цукру
200 р сметани
100 г вершкового масла
230 г борошна
2 ч. л розпушувача
350 г ягід (малина, чорниця, смородина)
Для штрейзеля:
30 г борошна
30 г холодного вершкового масла
30 г цукру
50 г горіхів (у мене фундук, можна будь-які)
Ягідний пиріг з горіхами і штрейзеля покроковий рецепт
1. Яйця збити з цукром в пишну масу. Додати сметану, все разом збити. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти у яєчну масу, перемішати. Додати розтоплене вершкове масло і перемішати до однорідності. Форму змастити маслом або викласти папером. Викласти тісто у форму 24-26 см.
2. Горіхи подрібнити в блендері або ножем. Холодне масло натерти на борошно, додати цукор і горіхи. Перетерти пальцями в крихту. На тісто викласти ягоды.
3. Можна брати як один вид ягід так і міксувати різні. В цей раз у мене малина і смородина. Зверху рівномірно посипати горіховою крихтою. Випікати при 175С 45-50 минут.
4. Готовність перевірити шпажкою. Пиріг повністю охолодити, потім подавати на стол.
Відео рецепт 👇