Як красиво зробити нарізку на стіл з овочів, фруктів, м’яса і риби простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. 📌 Зберігай себе топ-3 простих правила, які зроблять ваші страви королівськими 🤗
Сервірування столу – це мистецтво, яке не так просто осягнути! Щоб навіть найпростіше страва на столі виглядала оригінально, важливо правильно його подати! За зовнішній вигляд страви відповідають його інгредієнти ще задовго до готування – на етапі нарізки.
Сервірування столу – це мистецтво, яке не так просто осягнути! Щоб навіть найпростіше страва на столі виглядала оригінально, важливо правильно його подати! За зовнішній вигляд страви відповідають його інгредієнти ще задовго до готування – на етапі нарізки.
Інгредієнти
🥒 Овочі і фрукти
🥩 М’ясо
🐟 Риба (філе)
Як красиво зробити нарізку на стіл з овочів, фруктів, м’яса і риби покроковий рецепт
1. 🥒 Овочі і фрукти
Плід потрібно тримати чотирма пальцями так, щоб середні фаланги розташовувалися перпендикулярно поверхні столу. Кінчики пальців треба піджати і сховати від ножа. Рекомендується не рубати, а саме різати продукти, здійснюючи зворотно-поступальні движения.
Плід потрібно тримати чотирма пальцями так, щоб середні фаланги розташовувалися перпендикулярно поверхні столу. Кінчики пальців треба піджати і сховати від ножа. Рекомендується не рубати, а саме різати продукти, здійснюючи зворотно-поступальні движения.
2. 🥩 М’ясо
Він ріжеться поперек волокон, а розмір нарізки залежить від самого м’яса і страви, що буде з нього приготовано. Тонковолокнистое м’ясо, наприклад, ростбіф нарізають тонкими шматочками товщиною в 0,5 сантиметра, а м’яке і крупноволокнистое м’ясо — більш товстими шматочками, приблизно 1-2 см.
Він ріжеться поперек волокон, а розмір нарізки залежить від самого м’яса і страви, що буде з нього приготовано. Тонковолокнистое м’ясо, наприклад, ростбіф нарізають тонкими шматочками товщиною в 0,5 сантиметра, а м’яке і крупноволокнистое м’ясо — більш товстими шматочками, приблизно 1-2 см.
3. 🐟 Риба (філе)
Філе розрізається навпіл уздовж всієї довжини. При цьому рекомендується притримувати рибу лівої (або правою — лівою) рукою. На получившейся половині філе є, як правило, тонкий нерівний край. Цю частину риби потрібно покласти на дошку і рухом від себе, правою рукою (якщо ви, знову ж таки, правша) одним рухом відрізати тонкий нерівний край філе. І далі можете нарізати на зручні для вас кусочки.
Філе розрізається навпіл уздовж всієї довжини. При цьому рекомендується притримувати рибу лівої (або правою — лівою) рукою. На получившейся половині філе є, як правило, тонкий нерівний край. Цю частину риби потрібно покласти на дошку і рухом від себе, правою рукою (якщо ви, знову ж таки, правша) одним рухом відрізати тонкий нерівний край філе. І далі можете нарізати на зручні для вас кусочки.