Як правильно варити раків живих в домашніх умовах

Як правильно варити раків живих в домашніх умовах. Якщо чесно, мені просто подобається ця картинка 🔥 Я відразу згадую спекотні дні літа, холодне пиво і смачні закуски…

Інгредієнти

🦞 раки живі 1 кг
вода-2 літри
сіль 4 ст. ложки з гіркою
лавровий лист 4 шт
запашний перець 8 шт
чорний перець 10 шт
лимон 1/2 шт
вершкове масло 50 гр
кріп 1 великий пучок
парасольки кропу або насіння

Як правильно варити раків живих в домашніх умовах покроковий рецепт

1. В холодну воду закидаємо всі приправи і доводимо до кипіння. Закидаємо раків (повинні бути живі) і варимо: Маленькі – 10 хвилин. Середні – 15 хвилин. Великі – 20-25 минут.
2. За 5 хв до закінчення готування закидаємо масло вершкове за бажанням. Після закінчення готування не поспішаємо витягувати раков.
3. Прибираємо їх в прохолодне місце прям в бульйоні. Раки починають поступово остигати, м’ясо розширюється і вбирає ароматний бульон.