Як приготувати яловичі нирки смачно без запаху з цибулею і сметаною рецепт простий. Можна сказати, що ви мене вмовили🤗 Оскільки пост в стрічку я не планувала – фотографії у мене немає, але рецепт ловіть:
Інгредієнти
2 яловичі нирки
1 цибулина
1 морква
2 зубчики часнику
1 склянку огіркового розсолу
1 склянку міцного яловичого бульйону
1 склянку 20% сметани
2 ст. л житнього борошна
50 г топленого масла
сіль, мелений чорний перець
суха пряна суміш: кмин, ялівцева ягода, майоран, копчена паприка, кріп, лавровий лист
Як приготувати яловичі нирки смачно без запаху покроковий рецепт
1. Нирки гарненько промити холодною водою. Розрізати їх на частини і з кожної вирізати протоки і жир. Зробити кілька надрізів. ✔️Промити під проточною холодною водою, а потім замочити нирки в холодній воді приблизно на 4 години. Щогодини міняти воду і промивати. Можна додати у воду трохи харчової соди. ✔️На великій чавунній сковороді розтопити масло. Невеликими порціями обсмажити промиті і обсушені почки.
2. Сковорода повинна бути дуже добре розігріта. Обсмажені нирки перекласти в чавунну каструлю. ✔️Цибулю, моркву і часник нарізати і обсмажити на тій же сковороді. Пасеровані овочі додати до нирок. ✔️Посолити, додати спеції і розсіл. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати бульйон, і після кипіння, дати поваритися приблизно 20 хвилин, помешивая.
3. На сковороді обсмажити житнє борошно, додати сметану і розмішати лопаткою, потім перекласти до нирок. Перемішати і готувати ще 5-7 хвилин на слабкому вогні. ✔️Потім нирки перекласти в порційні горщики і поставити в духовку на 220 С, запікати протягом 10 хвилин. Подавати з пилу, з жару! ⠀
4. Невеликий відступ: Я поставила вимочувати цілі нирки на ніч у холодильник, а потім вже нарізала. Замість житнього борошна використовувала звичайну пшеничне, а сметану брала 30% З спецій у мене був тільки кріп, лавровий лист і перець. Вийшло ну дуже смачно! Обов’язково буде повтор👌🏼