Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками

ГАРБУЗ 🎃 або як я готую сезонний делікатес) У нас в Білорусі, у моєму дитинстві, були в основному тільки «гарбузи» це не зовсім гарбуз, один з родичів, вирощували кормові 🐖🐂🐓🐇 Люди самі обирали і залишали насіння з кращих овочів і там вже що виросло, то виросло) Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками рецепт простий і швидкий. Біла насіння з гарбуза йшла на сушку (смакота і ліки «від глистів» 😁) М’якоть – на корм худобі, а найсолодші примірники їли самі👌🏻 Запечений восени «гарбуз» в грубці, одне з найсмачніших страв, які згадує моя мама) Вона теж стала готувати її нам, тільки вже в духовці 😍 досі пам’ятаю нашу першу зустріч з нею) Зараз з’явилася величезна різноманітність сортів гарбуза на прилавках і ринках. Саме такий сорт, як на фото (я не знаю назви) мені подобається для запікання 👍🏻

Інгредієнти

Розрізати на часточки, скласти в миску і зробити маринад:

▪️1-2 ст. л оливкова олія
▪️щіпка улюбленої крупної солі
▪️перець чорний червоний за смаком
▪️розмарин або чебрець
▪️часник (у мене великий сухий)

Як смачно запекти гарбуз у духовці шматочками покроковий рецепт

1. Перемішати і залити шматочки гарбуза, змастити кожен, розкласти на деко помістити в духовку 🌡200С – 30 хв 🎃 Що отримуємо в результаті? Карамельна скоринка, трохи солонувата, пряна, гостренькі, відмінний гарнір або основне блюдо (наприклад з йогуртом або сметаною і зеленню)
2. найдивовижніше, що після запікання від кірки не залишається і сліду! Вона вся смачна, тільки тонка плівочка неїстівна, як шкурка від помідор 😉

3. З гарбуза я варю ще супи з бобовими і рис/булгур👌🏻 і варіації каш, м’ясні страви/фарш з додаванням тыквы.