Як варити інжирне варення на зиму цілком без шкірки

Здрастуйте, мої дорогі 🤗🌺 Як варити інжирне варення на зиму цілком без шкірки простий рецепт. Друзі, всі, хто хотів, рецепт варення з інжиру, зберігайте його, діліться зі своїми друзями і готуйте на здоров’я 😊 Приготувавши за цим рецептом у Вас вийде саме смачне, ніжне варення 😍 пишу це без всяких перебільшень, інжир просто тане в роті 👍

Інгредієнти

Інжир – 4 кг
Цукор – 2,5 кг
Сік одного лимона

Як варити інжирне варення на зиму цілком без шкірки покроковий рецепт

1. Друзі, варення можна приготувати і не очистивши інжир від шкірки. В такому разі, я додаю цукор на 1 кг інжиру 800 гр цукру. Інжир моєму, очищаємо від шкірки, засипаємо цукром, залишаємо на кілька годин, поки виділиться сок.

2. Потім ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо пінку, варимо 5 хвилин, додаємо лимонний сік і перемішуємо. Повністю охолодити (я варю вранці, ввечері) варимо другий раз, теж після закипання 5 минут.

3. Також після остигання варимо в третій раз 5 хвилин. Варення готове. Акуратно перекладаємо в баночки і закатуємо их.

4. Всім приємного чаювання і прекрасного настроения.

Відео рецепт 👇