Як запекти батат в мікрохвильовці швидко і смачно

Як запекти батат в мікрохвильовці швидко і смачно простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. 🍂🍠🧦❄️ (10 хвилин і готово) Моя окрема любов цієї осені і взимку.
Для багатьох батат досі залишається ексклюзивним продуктом у раціоні, але в ньому скільки користі і приємний солодкий смак, який доповнить композицію корисного обіду/вечері, а після не захочеться навіть десерту🤤
Якщо у вас немає багато часу на приготування складних рецептів з батату, крутим варіантом буде запекти його в мікрохвильовці за рецептом, який я описала нижче і додавати до прийому їжі)

Інгредієнти

батат

Як запекти батат в мікрохвильовці швидко і смачно покроковий рецепт

1. Для запікання в мікрохвильовці знадобиться тільки сам батат. Вибирайте в магазині рівні і приблизно однакового розміру коренеплоди, для більш легкого приготування, якщо будете готувати відразу 2-3) Батат добре вимити від землі та інших забруднень. Батат краще запікати в шкірці, тому вона повинна бути добре очищена.

2. Загорнути кожен коренеплід (якщо ви готуєте їх кілька) в окремий паперовий рушник, добре змочений водою. Викласти на тарілку і накрити кришкою для мікрохвильовки або іншою відповідною ємністю. Головне, щоб ємності, які будете використовувати, підходили для використання в микроволновке.
3. Запікати батат ~7-9 хвилин, якщо запікаєте досить великий батат, краще запікати 4-5 хвилин, потім перевернути і запікати ще 4 хвилини. Перевірити на готовність, проткнувши зубочисткою, якщо батат трохи сир, залишити ще на 1-2 хвилини (не більше).

4. Головне не пересушити батат, перші рази рекомендую слідкувати за приготуванням! Дуже багато залежить від мікрохвильовки, але трохи практики і все буде супер, я впевнена, адже сама теж навчалася і в мене вийшло, тому вийде у кожного з вас)