Як зробити домашню сіль із зеленню і овочами в банках простий рецепт. ПРЯНА СІЛЬ 🌿 Таку сіль можна звичайно купити в магазині, а адже куди приємніше приготувати її самим, тим більше коли всі свіжі овочі і соковиті трави зараз під рукою 👍 Всі інгредієнти за бажанням, як і пропорції, але знаю що все одно будете питати 😉 тому напишу, як роблю сама.
Інгредієнти
На 200 гр кам’яної солі я беру 200-300 гр зелені і овочів разом узятих. Я приготувала сіль з базиліком і часником 👍 Так само приготувала сіль із солодким перцем, часником і зеленню 👍 Обов’язково роблю сіль з кропом 👍На порядку денному лимонна сіль і сіль з гострим перцем і часником 👍😉 Набір трав для пряної солі може бути будь – яким- розмарин, чебрець, материнка, петрушка, кріп, м’ята, кінза, часник. З овочів перець гострий і солодкий, цибуля, часник, лимон, помідор. Загалом це справа смаку і вашої фантазії.
Як зробити домашню сіль із зеленню і овочами в банках покроковий рецепт
1. У таких трав, як базилік і м’ята краще відокремити листя від стебла. Всі овочі і трави можна подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку. Суміш зелені і трав змішати з кам’яною сіллю, висипати на деко застелений пергаментним папером і відправити в розігріту до 100 градусів духовку.
2. Зазвичай на сушку йде пара годин, через кожні 20-30 хвилин треба буде помішувати. Можуть з’являтися невеликі грудочки, але їх легко можна буде подрібнити ступкою, качалкою або пальцями Дати солі охолонути і розкласти по банках. При приготуванні стоїть неймовірний аромат і сама сіль виходить дуже ароматний і красивая.
3. Така сіль підійде для будь-яких страв – м’яса, риби, супів, салатів, підливі і т. д і т. п.‼️ Для приготування такої солі можна використовувати морську сіль, а сушити її не можна в духовці, а на сонечку або окне.