Як зробити желе для торта

Торт «острів» 🌊🏝 І рецепт желейної маси 👌

Інгредієнти

Рецепт «желейное маси»
Сік яблучний або білий виноград (можна просто воду, але на соці смачніше) – 200 гр
Цукор – 70 гр
Агар-агар (900) – 1 гр
Барвник (1 крапля)

Як зробити желе для торту покроковий рецепт

1. 1. Всі інгредієнти крім барвника об’єднуємо в сотейнику і постійно помішуючи доводимо до кипіння .
2. Проварюємо 1-2 хвилини, остуджуємо (приблизно до 40′) і підкрашуемо масу.
3. Заливаємо, маса починає стабілізуватися дуже швидко.
4. Прибираємо в холодильник на годину і можна знімати ацетатную плівку, кільце і декорувати

2. Невеликі нюанси:
1. Торт повинен бути стабілізовано і добре охолоджений (минуимум 10 годин у холодильнику).
2. Для такого дизайну добре підійдуть бісквітні торти або медовик.
3. Торт повинен бути рівним, або потрібно буде відрізати частину бісквіта (не зачіпаючи начинку).
4. Заздалегідь треба продумати, як буде розташовуватися желе – не слід робити товстий шар з однієї сторони (желе досить щільне і може відвалитися під вагою )
5. Можна робити різний ландшафт не обов’язково з одного боку має бути 🌊
6. Желейну масу перед заливкою потрібно охолодити і заливати, як показано у відео, тоді не буде розлучень від крему.
7. Ацетатную плівку потрібно встановити рівно і максимально щільно щодо нижньої частини торта, щоб желейна маса не протекла.
8. Всередину можна додати риб, ракушки.