Як зварити варення зі сливи без кісточок на зиму густе простий рецепт. Варення з смачних ароматних слив 👌🏻
Інгредієнти
Розрахунок на 3 кг сливи
Цукор 1/1
Як зварити варення зі сливи без кісточок на зиму густе покроковий рецепт
1. Сливи помити і розібрати на половинки, відповідно дістаючи кісточки. Розрахунок на 3 кг сливи. Цукор 1/1. В одній ємності не варто варити більшу вагу. Перекласти сливи в миску в якій ви будете варити варення і засипати 2 кг цукру, залишити на кілька годин, щоб добре пустили сок.
2. Ставимо на вогонь 🔥 доводимо до кипіння і даємо добре охолонути. Ну а далі як звичайне варення, ще раз до кипіння, відставити до повного охолодження. Третій раз всыпаете цукор, що залишився і після закипання варіть 10 -20 минут.
3. Цим ви контролюєте потрібну вам густоту, за потреби збираєте пінку і гарячим розкладаєте по стерильним баночках. Варення виходить дуже густе і більше схоже на джем.