Як смачно зробити Єреванські пончики з заварним кремом на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
нижче
Єреванські пончики з заварним кремом на сковороді покроковий рецепт
1. Для опари: В 400 мл теплого молока перемішати 1 ст. л сухих дріжджів і 1 ст. л цукру, додати кілька ложок борошна із загальної маси борошна (650 г) до консистенції сметани. Накрити, залишити на 20 хвилин в теплому місці. До 2 яєць кімн. температури додати 1/3 ч. л солі, 20 мл раст. масла, перемішати і влити в підійшла опару.
2. Перемішати і поступово ввести борошно, вимісити на столі, тісто на пончики повинно трохи прилипати до столу і рук, вимісити 5 хвилин (у мене на опару і тісто пішло рівно 650 р, можливо вам знадобиться трохи більше борошна, дивіться по консистенції тесту). Миску змастити раст. маслом, покласти тісто, накрити плівкою і прибрати в тепле місце для подъема.
3. Крем: у сотейник додати 1 яйце, окремо змішати 50 г борошна зі 180 г цукру, додати яйця, перемішати і влити поступово 350 мл молока. На медл. вогні безперервно помішуючи довести до кипіння і варити, розмішуючи, 2 хвилини. Крем повинен вийти густим. Відразу додати щіпку ваніліну, 20-30 г слив. олії і перемішати, накрити плівкою в контакт.
4. Тісто обім’яти і знову прибрати, поки не підніметься. З тіста сформувати 22 кульки, накрити плівкою, залишити на 20 хвилин. Стіл змастити раст. маслом, кульку тесту розплющити в коржик, покласти 1 ст. л крему і зібрати в кульок(крем не повинен потрапити на краю тесту, а то не защипнутся), добре защипнути краї тіста, перевернути швом вниз і повернути під плівку, залишити отдыхать.
5. Змастити робочу поверхню раст. маслом і акуратно повільно розплющити пончик в коржик (робіть це, не поспішаючи, щоб не порвати тісто і щоб не виліз крем).
6. На заздалегідь розігрітій олії обсмажити з 2-х сторін (вогонь повинен бути помірним, щоб пончики не горіли і рівномірно пропікалися), обов’язково викласти на паперовий полотенце.
7. Перед подачею присипати цукровою пудрою 👌🏻
Відео рецепт 👇