Єврейський хліб хала у формі багета без замісу тіста

Як зробити Єврейський хліб хала у формі багета без замісу тіста рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто потрібно приготувати заздалегідь (за 15-24 години).

На 2 багета потрібно:
Борошно – 500 гр.
Сухі дріжджі – 1 ч. л.
Мед рідкий – 1 ст. л.
Сіль – 1,5 ч. л.
Вода з крана – 420 мл

Єврейський хліб хала у формі багета без замісу тіста покроковий рецепт

1. У мисці змішати борошно, дріжджі і сіль, повільно помішуючи, додати мед і воду. Трохи перемішати дерев’яною ложкою, поки не вийде однорідне тісто. Накрити миску харчовою плівкою і прибрати в холодильник від 15 до 24 годин. Розігріти духовку за 30 -40 хвилин до початку випічки до 240 °C. На дно духовки поставте жаростійку форму з водою ( щоб багет вийшов з тонкою скоринкою, хрустким і м’яким всередині, потрібен пар при выпечке.

2. Так само пар допомагає хлібу випікатися більш рівномірно). Дістати тісто з холодильника, щедро присипати борошном зверху (тісто дуже липке, так і повинно бути). Добре обім’яти тісто в мисці. Робочу поверхню присипати борошном, викласти тісто і ще раз добре обім’яти ( не соромтеся додавати борошно). Розділити тісто на шість рівних частин у мене вийшло по 170 гр. Розім’яти кожен шматочок тіста руками, присипати борошном, так як тісто залишається липким і розкачати в довгу колбаску.

3. Сплести дві хали (косичка з трьох смужок). Трохи прокатайте по столу кожну халу, так, щоб кінці вийшли більш тонкі. Перекладіть хали на деко застелений папером для випічки. Гострим ножем або лезом зробити глибокі надрізи і злегка присипати борошном зверху. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 20-25 хвилин або поки багети не підрум’яняться. При постукуванні по скоринці, повинен бути глухий звук, як ніби ви стукаєте по полому предмету.

4. Багети краще всього подавати поки вони гарячі! Але, якщо ви хочете приготувати багети заздалегідь, то за 30-40 хвилин до подачі, розігрійте духовку до 170 °C, покладіть багети на деко і дайте їм прогрітися 5-7 хвилин. Час залежить від вашої духовки, перевіряйте. Багети повернутися в своє свіже і хрустке стан. Дуже смачні та хрусткі багети!

Відео рецепт 👇